La Multi Ani de Florii tuturor celor cu nume de floare!

In Duminica dinainte de Paste se sarbatoreste Duminica Floriilor sau, mai simplu, Floriile.

Duminica Floriilor sarbatoreste intrarea Domnului Iisus Hristos in Ierusalim si intampinarea sa de catre popor cu ramuri de salcie si alte flori.

Numele acestei sarbatori este legata si de faptul ca in aceasta perioada toti pomii si toate florile incep sa infloreasca. Biserica scoate in aceasta Duminica ramuri de salcie si le sfinteste, acestea fiind impartite apoi oamenilor.

Traditii de Florii
  • In ziua de Florii, este bine sa se culeaga cat mai multe flori si sa fie duse la biserica pentru a fi sfintite.
  • O alta traditie legata de ziua de Florii spune ca asa cum este vremea in ziua de Florii asa va fi si de Pasti.
  • Credintele populare spun ca cel care se impartaseste de Florii are sanse sa ii fie indeplinita orice dorinta.
  • De Florii este aniversarea tuturor celor cu nume de flori: Violeta, Florin,Florica, Viorica, Camelia, Dalia,Margareta,Crina etc.
                             Numele de flori.

Margareta - legenda si simbol

Legenda Margaretei
Legenda spune ca Margareta era o printesa deosebit de frumoasa, care fusese promisa la nastere Imparatului Florilor. La varsta de 16 ani, Margareta se indragosteste de un print nespus de frumos si nespus de viteaz. Cei doi se iubesc si planuiesc sa fuga impreuna pentru a se putea casatori si pentru a scapa de promisiunea facuta Imparatului Florilor.

Imparatul Florilor afla si il provoaca pe print la duel. Cei doi se bat in sabii si palose 3 zile si 3 nopti si in final printul este ucis. Speriata si indurerata, Margareta fuge in munti, iar Imparatul Florilor fuge pe urmele ei. Dandu-si seama ca nu are scapare, Margareta se roaga, plangand, sa moara mai bine decat sa fie a Imparatului Florilor. Ruga ii este ascultata si Margareta moare, iar lacrimile ei sunt transformate intr-un sirag de perle.

Indurerat si dandu-si seama de greseala facuta, Imparatul Florilor o transforma pe Margareta intr-o floare alba, pentru ca aceasta sa poata trai vesnic fara ca cineva sa o poata atinge.

Limbajul Margaretei
Margareta inseamna soarta, este un simbol al puterii destinului si a puterii dragostei. Barbatul care daruieste cadou unei femei o Margareta are sentimente nobile fata de aceasta si intentii de casatorie. Femeia careia ii plac Margaretele este o femeie simpla, fragila, care crede in dragoste si in puterea acesteia.

Numele de Margareta
Margareta este un nume care sugereaza idealism si simplitate. O persoana cu numele de Margareta va crede in dragoste si in destin si va considera ca dragostea inseamna daruire cu totul.

Violeta - legenda si simbol

Legenda Violetei
Legenda spune ca Violeta era o fata saraca si modesta, fara parinti, care traia in Imparatia Florilor. Violeta se indragosteste de un print pe care il intalneste intr-o zi in timp ce isi impletea o coronita cu flori. Printul se indragosteste si el pe loc de Violeta si ii cere acesteia sa se casatoreasca cu el. Din pacate insa, printului ii fusese ursit sa nu se poate casatori inainte de a omori zmeul din padurea intunecata.

Printul porneste in cautarea zmeului si ii promite Violetei ca, dupa ce va omori zmeul, se va intoarce sa o caute si o va lua de sotie. Violeta il asteapta pe print timp de 12 ani, timp in care impleteste coronite de flori de culoare albastru inchis, care mai apoi vor fi numite Violete. Dupa 12 ani, printul se intoarce si o gaseste pe Violeta in acelasi loc, terminand de construit un cort din impletitura de Violete, care le va fi celor doi castel.

Limbajul Violetei
Violeta simbolizeaza modestie si devotament. Barbatul care daruieste unei femei o Violeta nutreste pentru aceasta sentimente puternice si doreste o legatura de durata cu aceasta, avand multa incredere in ea. Femeia careia ii plac Violetele este modesta, rabdatoare si tinda sa aiba multa incredere in oameni.

Numele de Violeta
Persoana cu numele de Violeta este de obicei o persoana modesta, devotata, foarte loiala prietenilor. Numele de Violeta sugereaza idealism, incredere in oameni si nevoie de legaturi puternice cu acestia.


Narcisa - legenda si simbol

Legenda Narcisei
Se spune ca Narcisele sunt florile care au inflorit la moartea lui Narcis. In mitologia vechilor greci, Narcis era un tanar deosebit de frumos si de singuratic, de care se indragosteau fara succes toate nimfele. Narcis a fost blestemat de zeita razbunarii Nemesis sa nu poate iubi niciodata pe nimeni si sa se indragosteasca de el insusi. Acest lucru se si infaptuieste si Narcis se indragosteste de propria sa reflectie in apa. Dorins sa isi imbratiseze propria reflexie in apa, Narcis se ineaca. La moartea lui, au aparut florile Narcise, flori galbene, care isi tin capul in jos asemenea lui Narcis care se oglindea in apa.

Limbajul Narcisei
Narcisa este simbolul dragostei irationale, pasionale, de obicei ascunse, sub care se ascund pasiuni nedezlantuite. Poate acest lucru se datoreaza si mirosului afrodisiac al florii. Barbatul care daruieste unei femei o Narcisa vrea sa ii declare acesteia ca o doreste. Femeia careia ii plac Narcisele este de obicei o femeie pasionala, care lupta pentru dragoste si pentru lucrurile in care crede.

Numele Narcisa
Numele Narcisa provine din grecescul narke, insemnand somn, narcotic. De aceea, numele de Narcisa sugereaza o persoana deosebit de atragatoare pentru sexul opus, pasionala si sentimentala. Persoana cu numele Narcisa tinde sa se lase prada sentimentelor si sa ghideze dupa intuitie, nu dupa ratiune.

Camelia - legenda si simbol

Legenda Cameliei
Legenda spune ca traia o data o fiica de imparat deosebit de frumoasa, dar deosebit de singura, pe nume Camelia. Pentru a-si umple timpul, aceasta isi petrecea majoritatea timpului vorbind cu florile si invatase limbajul acestora.

In imparatia peste care domnea tatal fetei traia un balaur care obisnuia sa manance toate fetele in varsta de 14 ani. Cu cat se apropia mai mult fata de varsta de 14 ani, cu atat era mai bine pazita si cu atat erau parintii ei mai ingrijorati. Cu toate ca o pazeau cei mai iscusiti ostasi, la ora 12 noaptea cand fata implinea 14 ani, balaurul reuseste sa intre in castel, in turnul unde fusese inchisa fata si sa o rapeasca, urmand sa o duca departe si sa o manance. In drum spre locul unde locuia balaurul, Camelia implora florile de pe pajistile inflorite peste care trece sa o transforme intr-o floare si sa o salveze.

Florile ii asculta voia si o transforma intr-o floare roz deosebit de fina, pe care balaurul o scapa din gheare si care cum atinge solul prinde radacini si da nastere la noi flori de cele mai variate culori si forme. Aceasta floare urma sa se numeasca Camelia.

Limbajul Cameliei
Camelia este o floare care simbolizeaza norocul, prezenta de spirit. Barbatul care daruieste unei femei o Camelie o considera pe aceasta unica, deosebita, norocoasa. Femeia careia ii plac Cameliile este in general solitare, o femeie puternica, independenta, careia ii place sa se descurce singura.

Numele Camelia
Numele de Camelia vine din latina insemnand enorias. Prin prisma etimologiei si a legendei florii, o persoana cu numele de Camelia este independenta, puternica, norocoasa si de obicei reuseste in tot ceea ce isi propune. Numele de Camelia sugereaza ambitie si perseverenta.


Brandusa - legenda si simbol

Legenda Brandusei
Legenda spune ca Brandusa era fata cea mai mica a imparatului Florilor. Pe vremea cand traia Brandusa, imparatia ei era condusa de un zmeu, care in fiecare an sacrifica cate unul dintre barbatii din imparatie. Cand a implinit 20 de ani, aceasta s-a casatorit cu un print pe care il iubea nespus de mult. La numai o zi de la nunta lor, printul este rapit de zmeu si dus in castelul acestuia spre a fi sacrificat.

In ciuda insistentelor tatalui ei, Brandusa refuza sa lase salvarea sotului ei pe mana armatei tatalui ei si porneste ea singura in cautarea zmeului si a barbatului ei. Intalnind zmeul, aceasta il provoaca la lupta in sabii si palose, reusind pana la urma, dupa 7 zile si 7 nopti sa il ucida pe acesta si sa isi salveze iubitul.

Limbajul Brandusei
Brandusa este o floare care simbolizeaza sentimente puternice si devotament, legaturi stranse atat de dragoste, cat si de prietenie. Cel care daruieste unei femei Branduse nutreste pentru aceasta o dragoste puternica si pasionala. Femeia careia ii plac Brandusele este o femeia puternica, devotata, care pune pasiune in tot ceea ce face.

Numele Brandusa
Numele de Brandusa sugereaza putere si curaj. O persoana cu numele de Brandusa pune pasiune si loialitate in tot ceea ce face si va face tot posibilul pentru a-si atinge idealurile.




 Crinul - legenda si simbol

Legenda Crinului
Legenda spune ca traia pe vremuri o vrajitoare deosebit de rea si de puternica. Se facea ca tot ceea ce atingea aceasta vrajitoare se prefacea in stana de piatra. Daca insa se atingea de un copil, acesta era prefacut intr-o floare. Pe acea vreme, traiau doi copii, frate si sora, care nu aveau parinti si plecasera in lumea larga pentru a-si gasi o familie.

Cei doi copii ajung la castelul vrajitoarei si, apropiindu-se prea mult de castel, fata este prefacuta intr-o floare. Baiatul dorind sa isi salveze sora cere ajutorul Zanei Florilor, care ii da o floare care sa il ajute sa isi salveze sora. Se pare ca aceasta floare daca atingea un obiect fermecat de vrajitoare rupea vraja care il cuprinsese. Cu ajutorul acestei flori, baiatul reusi sa isi descante surioara si sa o transforme pe aceasta la loc in fata. Cei doi incearca apoi sa fuga, dar sunt prinsi de vrajitoare, care ii preschimba in doi crini, doua flori albe al caror miros te face sa nu te poti apropia de ei. Ideea era ca nimeni sa nu se poata apropia de ei cu floarea fermecata pentru a-i salva.

Limbajul Crinului
Crinul este in general o floare care se face cadou in contexte formale, neimplicand relatii puternice.Cel care face cadou unei femei un Crin o respecta pe aceasta, iar barbatul care daruieste iubitei un Crin o considera pe aceasta perfecta si se considera nedemn de ea si de iubirea ei. Femeia careia ii plac Crinii are multa grija de aspectul ei fizic si se respecta foarte mult, considerand ca foarte putine lucruri sunt suficient de bune pentru ea.

Numele Crina
Numele Crina sugereaza o persoana cu multa incredere in sine, mandra, putin orgolioasa. O persoana cu numele Crina este deosebit de autocritica si isi doreste foarte mult sa fie cea mai buna in numeroase domenii. Aceasta persoana are standarde deosebit de inalte si este in general foarte puternica.



Lacramioara - legenda si simbol

Legenda Lacramioarei
Legenda spune ca traiau odinioara, in mijlocul unui castel din basme doi copii de rege: un baiat si o fata. La nastere, cei doi copii primisera de la zana lor cea buna cele mai minunate daruri: frumusete, intelepciune, cumintenie. Cei doi copii crescusera impreuna si isi petreceau majoritatea timpului impreuna, jucandu-se in gradinile castelului, gradini pline de flori.

Din pacate, atunci cand copiii au implinit 10 ani o boala nemiloasa a cuprins tinutul in care locuiau si intregul lor regat a fost cuprins de jale. Printre cei atinsi de boala aceasta nemiloasa s-a numarat si fata regelui, care devine din ce in ce mai slaba si pana la urma moare.

Baiatul regelui care tinea foarte mult la sora lui de care era nedespartit a inceput atunci sa planga si nu s-a mai putut opri. Atunci lacrimile sale s-au transformat in niste flori albe, micute, care s-au asternut peste toate vaile si gradinile unde se jucau pana atunci cei doi printi. Printul a fugit de la castel si s-a ascuns in lume, pentru a nu fi vazut de ceilalti ca isi plange sora. Florile nascute din lacrimile sale au capatat numele de lacramioare.

Limbajul Lacramioarei
Daruirea unei Lacramioare unei femei sugereaza dragoste ascunsa, neimpartasita. Cel care face cadou iubitei un buchet de Lacramioare nutreste pentru aceasta o dragoste pura, incomplet materializata. Femeia care iubeste Lacramioarele este timida, gingasa si tinde sa isi idealizeze iubitul.

Numele Lacramioara
Numele Lacramioara sugereaza de obicei o persoana timida, mai degraba introvertita. O persoana cu numele Lacramioara va fi deosebit de diplomata si va incerca mereu sa tina cont de sentimentele celor din jurul ei.

 Viorica - legenda si simbol

Legenda Viorelei
Legenda spune ca printesa Viorica era cea mai tanara dintre fiicele imparatului si imparatesei regatului florilor. Datorita frumusetii nemaivazute a printesei, aceasta a fost ursita de cea de-a douasprezecea ursitoare ca in primavara varstei de 12 ani sa fie rapita de Zana Florilor.

Cu toate incercarile parintilor ei de a o pazi, Viorica este rapita la varsta de 12 ani, primavara, si este prefacuta intr-o floare albastra, albastrul fiind simbolul melancoliei.Aceasta floare este asezata intre celelalte flori din gradina Zanei Florilor si este numita Viorica, nume care este cunoscut popular si ca Viorea.

De atunci, Viorica este o floare care infloreste primavara si care se distinge de celelalte prin culoarea albastra, sugestie clara a melancoliei, dar si a increderii in viitor. De asemenea, perenitatea florii este o sugestie a vietii scurte a printesei Viorica. Asa cum printesa a trait doar 12 ani, se pare ca o viorea rezista de obicei doar 12 saptamani pana cand se ofileste.

Limbajul Viorelei
Viorica sau Vioreaua este o floare gingasa si daruirea unei Viorele cadou simbolizeaza sinceritate si incredere. Femeia care iubeste Viorelele este sincera in sentimente si deosebit de directa in manifestarea acestora. De asemenea, barbatul care face cadou unei femei o Viorea nutreste pentru aceasta sentimente puternice si doreste o relatie de durata.

Numele Viorica
Numele de Viorica sugereaza o persoana cu o mare incredere in sine si in fortele proprii si deosebit de directa in relatiile cu cei din jur. O persoana cu numele de Viorica va fi extrovertita si deosebit de diplomata.

 http://felicitari.ele.ro/Flori-si-felicitari-de-Florii_--a3938.html

 

La multi ani, scumpei mele nurori Viorica(Vio)prietenelor(prieteni) cu nume de floare:Violeta,Florica,Margutza,Florin,Viorel etc


Cineva spunea ca frumusetea trebuie sa moara, iar florile platesc cu frumusetea lor fiecare secunda.
Sunt atat de frumoase cand cresc, dar si foarte triste cand sunt rupte si mai traiesc doar cateva clipe.
Invata sa asculti florile, sa le admiri frumusetea, dar mai ales invata sa le protejezi, sa le hranesti cu dragoste si bucurie.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog